Accentuarea asimilării substanțelor nutritive

Accentuarea asimilării materiilor nutritive

creșterea numărului de legări și a dimensiunilor fructelor

gradinafertila_09

Probabil cea mai importantă întrebare privind culturile de căpșuni este cantitatea de producție dată de o plantă, respectiv clasificarea fructelor obținute. Fiecare parte a plantei reprezintă un consumator de energie, iar cea mai puternică parte necesită cea mai mare cantitate de energie. În practică, aceasta înseamnă că primul buchet de flori și primul ciorchine lateral de fructe va primi energie destulă, astfel acestea se vor dezvolta până la o mărime caracteristică soiului. Dar buchetele secunde sau terțiare deja nu vor mai primi aceeași cantitate de nutrienți (de energie), astfel fructele vor fi mai mici sau nici nu se vor dezvolta. În aceste situații putem ajuta plantele, prin administrarea complementară de Master 20.5.10 (4-5 kg/1000 m2) + Viva (2-4 l/1000 m2). La începutul înfloririi merită să acționăm asupra dezvoltării rădăcinilor capilare, cu un tratament cu Radifarm (1,5-2 l/ha).

Accentuarea asimilării substanțelor nutritive

Scopul este, desigur, ca cea mai mare parte a materiilor nutritive administrate să fie folosite, astfel crescând cantitatea producției estimate. Acest fapt se poate realiza dacă creștem cantitățile de materii nutritive, care intră în plante, care sunt transportate în plante și sunt utilizate.

gradinafertila_08

Viva: datorită conținutului mare de substanțe organice și a efectului său mobilizator al substanțelor nutritive, oferă plantelor multiple substanțe nutritive, prin intermediul rădăcinilor. Susține creșterea și formarea fructelor. Recomandări de utilizare: 2-4 l/1000 m2 Actiwave: un produs biostimulator, care reduce spălarea substanțelor nutritive, susține transportul acestora, având și un efect de întărire a rădăcinilor. Recomandări de utilizare: 1,5-2,5 l/1000 m2

www.gradinafertila.ro

Articole recomandate